Kycklingpirog

Du behöver 1 st smördeg kyld och fyrkant 0.5 st grillad kyckling 0.5 st burk majskorn 1 st bearnaisesås 2 dl mjölk Gör så här...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st smördeg kyld och fyrkant
  • 0.5 st grillad kyckling
  • 0.5 st burk majskorn
  • 1 st bearnaisesås
  • 2 dl mjölk

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Dela degen i fyra delar med så lika långa sidor som möjligt.

2
Rensa kycklingen från skinn och ben, dela i munsbitar. Häll vattnet av majsen.

3
Vispa bearnaisepulvret med mjölken i en kastrull och låt såsen koka upp. Blanda kyckling och majs i såsen och fördela fyllningen mitt på smördegsplattorna.

4
Vik ihop plattorna till trekanter och kläm kanten tät med en gaffel. Pensla pirogernas ovansida med mjölk. Grädda i nedre delen av ugnen 15-20 minuter.

5
Låt pirogerna svalna lite innan de serveras med vitkålssallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top