Lajkas mandel-mannakaka

Du behöver 150 g smör 2 dl socker 3 st ägg 1 dl kefir 1.5 dl mannagryn 1 dl sötmandel mald 0.5 dl vetemjöl 1...


0 portioner

Du behöver

  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 3 st ägg
  • 1 dl kefir
  • 1.5 dl mannagryn
  • 1 dl sötmandel mald
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Till formen:

smör och mannagryn

Garnering:

florsocker kristyr av och vatten
silverkulor

Gör så här

Rör smör och socker poröst. Rör i äggen ett och ett och kefiren. Blanda mannagryn, riven mandel, mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Rör den fluffig och häll över den i en smord och bröad (med mannagryn) rund form, 22 cm. Grädda kakan i 200 graders ugnsvärme i cirka 30 minuter. Garnera kakan, om du vill, med en stjärna av kristyr kantad med “silverkulor”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top