Du behöver
- 1 lök (gul eller purjo)
- matfett
- 2 äpplen
- 1 banan
- 2 dl vatten
- maizenaredning
- kycklingfond
- soja
- oregano
- vitpeppar
- 1 äggula
Gör så här
1
Hacka löken och fräs i matfett, gärna matolja. Skala och grovriv äpplena, låt fräsa med. Grovhacka bananen och lägg ner den tillsammans med vattnet. Strö över maizenaredning och låt koka en liten stund (se anvisningar på förpackningen för mängd och koktid). Späd ev med vatten. Smaksätt med kycklingfond, tillsätt en aning soja för att få en mörkare sås. Krydda med oregano och vitpeppar. Skaka äggulan med lite vatten och rör ned den i såsen som sedan inte får koka.
2
Ibland tillsätter jag även litet riven ost.
3
Det här är ett uppskattat recept på en sås som passar till kött, köttbullar och med lite citronsaft även till fiskpinnar.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.