Lammgryta med ingefära

Du behöver 500 g grytbitar av benfritt lammkött 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 0.5 tsk malen ingefära 0.5 tsk timjan 0.5 msk chilipeppar hackad...


4 portioner

Du behöver

  • 500 g grytbitar av benfritt
  • lammkött
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 0.5 tsk malen ingefära
  • 0.5 tsk timjan
  • 0.5 msk chilipeppar hackad färsk
  • 1 st lök hackad gul
  • 2 st vitlöksklyftor krossade
  • 1 msk olja
  • 1 tsk tomatpuré
  • 3 dl kokosmjölk
  • 2 st tomater urkärnade och hackade
  • 2 st salladslökar skivade eller
  • 1 st purjolök liten skivad

Gör så här

Skär köttet i 2 cm stora bitar. Salta och krydda. Låt köttet “dra” med kryddorna någon timme. Bryn köttet och löksorterna. Lägg över i gryta. Tillsätt tomatpuré och kokosmjölk. Låt grytan sjuda cirka 20 minuter. Rör ner tomathacket och salladslöken. Hetta upp och servera med kokt ris.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top