Du behöver
- 500 g grytbitar av benfritt
- lammkött
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 0.5 tsk malen ingefära
- 0.5 tsk timjan
- 0.5 msk chilipeppar hackad färsk
- 1 st lök hackad gul
- 2 st vitlöksklyftor krossade
- 1 msk olja
- 1 tsk tomatpuré
- 3 dl kokosmjölk
- 2 st tomater urkärnade och hackade
- 2 st salladslökar skivade eller
- 1 st purjolök liten skivad
Gör så här
Skär köttet i 2 cm stora bitar. Salta och krydda. Låt köttet “dra” med kryddorna någon timme. Bryn köttet och löksorterna. Lägg över i gryta. Tillsätt tomatpuré och kokosmjölk. Låt grytan sjuda cirka 20 minuter. Rör ner tomathacket och salladslöken. Hetta upp och servera med kokt ris.