Lammrullad

Du behöver 2 st äpplen (Gravensteiner) crème fraîche 1 st chilipeppar liten bit 2 msk färsk basilika 2 msk pinjenötter 2 st vitlöksklyftor limesaft färskpressad...


4 portioner

Du behöver

  • 2 st äpplen (Gravensteiner)
  • crème fraîche
  • 1 st chilipeppar liten bit
  • 2 msk färsk basilika
  • 2 msk pinjenötter
  • 2 st vitlöksklyftor
  • limesaft färskpressad
  • 200 g lammkött eller annat rökt kött i tunna skivor

Rotfruktssymfoni:

2 st morötter
0.5 st rotselleri liten
1 st palsternacka liten
2 msk smör
2 tsk timjan ca 1 dl calvados
salt och peppar

Gör så här

1
Skala och kärna ur äpplena och riv dem grovt. Lägg i en handduk och pressa ur vätskan. Blanda i en skål med crème fraiche, finhackad chili och basilika, pinjenötter, pressad vitlök och lite limesaft.

2
Lägg ut hälften av det rökta köttet på arbetsbordet, lite omlott. Fördela hälften av äppelblandningen och rulla ihop som en rullad – rulla stramt. Gör samma sak med resten av köttet och äppelblandningen. Vira in rullarna i plastfolie och lägg i kylskåpet ett par timmar.

3
Till rotfruktssymfonin skalas och tärnas rotsakerna. Bryn dem i smör, minska värmen och låt dem fräsa några minuter. Smaksätt med timjan och häll på lite calvados. Småsjud några minuter. Krydda med salt och peppar. Halvera de kalla rullarna, lägg upp på fyra förrättstallrikar och fördela rotfruktssymfonin runt om.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top