Du behöver
- 1 kg benfri högrev eller bringa av nötkött
- ca 1 liter vatten + 1 tsk salt
- 1 tsk hel svartpeppar
- 1 lagerblad
- 8 medelstora gula lökar
- 1 dl tjock grillsås, t.ex. Texas
- steak sauce
Gör så här
1
Lägg hela köttbiten i kokande, saltat vatten. Koka upp och skumma av. Lägg i peppar och lagerblad. Sjud köttet 1 timme och 45 minuter tills det är mört. Prova med en sticka som ska glida lätt genom färdigkokt kött.
2
Låt skalade lökar koka med de sista 8 minuterna. Ta upp lökarna och låt kallna.
3
Sätt kastrullen i diskhon i kallt vatten. Byt vatten 2-3 gånger så att spad och kött kyls snabbt ner. Ta upp köttet medan det fortfarande är ljummet. Skär det i bitar som är lagom stora att trä på spett. Lägg i en skål och häll över grillsås. Vänd bitarna i såsen och låt dem kallna tills det är dags att grilla.
4
Trä kött och lök på spetten. Grilla 8-10 minuter. Vänd ofta. Köttet behöver endast bli varmt och få stekskorpa.