Långhornsspett

Du behöver 1 kg benfri högrev eller bringa av nötkött ca 1 liter vatten + 1 tsk salt 1 tsk hel svartpeppar 1 lagerblad 8...


4 portioner

Du behöver

  • 1 kg benfri högrev eller bringa av nötkött
  • ca 1 liter vatten + 1 tsk salt
  • 1 tsk hel svartpeppar
  • 1 lagerblad
  • 8 medelstora gula lökar
  • 1 dl tjock grillsås, t.ex. Texas
  • steak sauce

Gör så här

1
Lägg hela köttbiten i kokande, saltat vatten. Koka upp och skumma av. Lägg i peppar och lagerblad. Sjud köttet 1 timme och 45 minuter tills det är mört. Prova med en sticka som ska glida lätt genom färdigkokt kött.

2
Låt skalade lökar koka med de sista 8 minuterna. Ta upp lökarna och låt kallna.

3
Sätt kastrullen i diskhon i kallt vatten. Byt vatten 2-3 gånger så att spad och kött kyls snabbt ner. Ta upp köttet medan det fortfarande är ljummet. Skär det i bitar som är lagom stora att trä på spett. Lägg i en skål och häll över grillsås. Vänd bitarna i såsen och låt dem kallna tills det är dags att grilla.

4
Trä kött och lök på spetten. Grilla 8-10 minuter. Vänd ofta. Köttet behöver endast bli varmt och få stekskorpa.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top