Läsar-recept

Larssons cheesecake

Du behöver Kakbotten: 16 st digestivekex (200 g) 100 g smör 1 msk kanel Fyllning: 2 burkar (400 g) Philadelphiaost 2 dl crème fraîche 2...


10 portioner

Du behöver

  • Kakbotten:
  • 16 st digestivekex (200 g)
  • 100 g smör
  • 1 msk kanel
  • Fyllning:
  • 2 burkar (400 g) Philadelphiaost
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 dl florsocker
  • skalet av 2 citroner
  • Till garnering:
  • 2 passionsfrukter
  • strösocker

Gör så här

1
Mixa eller stöt kexen fint. Smält smöret och blanda det med kexsmulor och kanel.

2
Pressa ut kexmassan tunt i en form med löstagbar botten, 25 cm i diameter. Ställ svalt så att kexmassan stelnar.

3
Blanda philadelphiaosten, crème fraîce, florsocker och det rivna skalet från citronerna. Bred ut fyllningen i ett jämnt lager över kakbottnen.

4
Garnera med fruktköttet från ett par passionsfrukter utrört med lite socker. Ställ kakan kallt att stelna 3-4 timmar – eller gör kakan dagen innan den ska serveras.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top