Du behöver
- Kakbotten:
- 16 st digestivekex (200 g)
- 100 g smör
- 1 msk kanel
- Fyllning:
- 2 burkar (400 g) Philadelphiaost
- 2 dl crème fraîche
- 2 dl florsocker
- skalet av 2 citroner
- Till garnering:
- 2 passionsfrukter
- strösocker
Gör så här
1
Mixa eller stöt kexen fint. Smält smöret och blanda det med kexsmulor och kanel.
2
Pressa ut kexmassan tunt i en form med löstagbar botten, 25 cm i diameter. Ställ svalt så att kexmassan stelnar.
3
Blanda philadelphiaosten, crème fraîce, florsocker och det rivna skalet från citronerna. Bred ut fyllningen i ett jämnt lager över kakbottnen.
4
Garnera med fruktköttet från ett par passionsfrukter utrört med lite socker. Ställ kakan kallt att stelna 3-4 timmar – eller gör kakan dagen innan den ska serveras.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.