Lätta ägg med jordgubbssallad

Du behöver 2 äggvitor 2 dl vispgrädde 1 tsk vaniljsocker Sallad: 500 g färska jordgubbar 1-2 bananer 4 msk honung, gärna akacia saften av 1...

Tillagningstid: 20 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 2 äggvitor
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Sallad:
  • 500 g färska jordgubbar
  • 1-2 bananer
  • 4 msk honung, gärna akacia
  • saften av 1 apelsin

Gör så här

1
Vispa vitorna till fast skum. Vispa grädden med vaniljsockret och blanda sedan ned äggvitorna.

2
Rensa jordgubbarna och skär dem i bitar. Skiva bananen. Lägg dem i en skål. Häll i honung och pressa i apelsinsaft.

3
Mikra salladen 1-2 minuter på hög effekt (ca 850 W) eller sjud den helt lätt i en kastrull på spisen tills honungen smälter och frukten är varm.

4
Doppa en dessertsked i varmt vatten och skeda upp äggskummet i form av små ägg direkt på assietter. Lägg lite ljummen jordgubbssallad vid sidan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top