Läsar-recept

Lax i pajskal

Du behöver Pajskal: 100 g margarin 2,5 dl vetemjöl 2 msk vatten Fyllning: 3 hårdkokta ägg 250 g rökt lax 1 dl majonnäs 1 dl...


4 portioner

Du behöver

  • Pajskal:
  • 100 g margarin
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten
  • Fyllning:
  • 3 hårdkokta ägg
  • 250 g rökt lax
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl förvälld hackad spenat (kall)
  • 2 msk klippt dill
  • 1/2 tsk örtsalt
  • Till garnering:
  • sallatsblad
  • citron
  • dillvippor
  • några laxstrimlor
  • hårdkokt ägg i skivor

Gör så här

1
Blanda ingredienserna till pajdegen. Smörj en form och grädda pajskalet i 225 grader i ca 20-25 minuter.

2
Finhacka äggen, strimla laxen och blanda detta med fyllningens övriga ingredienser. Fyll i det förgräddade pajskalet och garnera med sallatsblad, citron, dill, och lite laxstrimlor samt äggskivor.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av ICA-kurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top