Du behöver
- Pajskal:
- 100 g margarin
- 2,5 dl vetemjöl
- 2 msk vatten
- Fyllning:
- 3 hårdkokta ägg
- 250 g rökt lax
- 1 dl majonnäs
- 1 dl crème fraîche
- 1 dl förvälld hackad spenat (kall)
- 2 msk klippt dill
- 1/2 tsk örtsalt
- Till garnering:
- sallatsblad
- citron
- dillvippor
- några laxstrimlor
- hårdkokt ägg i skivor
Gör så här
1
Blanda ingredienserna till pajdegen. Smörj en form och grädda pajskalet i 225 grader i ca 20-25 minuter.
2
Finhacka äggen, strimla laxen och blanda detta med fyllningens övriga ingredienser. Fyll i det förgräddade pajskalet och garnera med sallatsblad, citron, dill, och lite laxstrimlor samt äggskivor.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av ICA-kurirens matredaktion.