Lax med dillhollandaise

Du behöver 4 skiva laxkotletter salt olja 1 st hollandaisesås 2 tsk citronsaft nypressad 1 st knippa dill 1 kg potatis 1 st sockerärter 0.5...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 skiva laxkotletter
  • salt
  • olja
  • 1 st hollandaisesås
  • 2 tsk citronsaft nypressad
  • 1 st knippa dill
  • 1 kg potatis
  • 1 st sockerärter
  • 0.5 st huvud grönsallat

Gör så här

1
Skrapa bort fjäll från skinnet på fisken. Vik in de tunna bitarna mot mitten. Ta gärna bort skinnet från de sidor som viks inåt. Fäst ihop med cocktailpinnar. Salta och olja in ytorna. Låt fisken vänta i kyl.

2
Tina såsen och smaksätt med lite citronsaft. Blanda i 1/2 dl finklippt dill. Ställ såsen kallt.

3
Koka potatis och sockerärter.

4
Grilla laxkotletterna cirka 4 minuter på varje sida. Servera dem med potatis, sockerärter, sallatsblad och dillhollandaise.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top