Du behöver
- 5 vårlökar eller 1 purjolök
- 800 g potatis
- 200 g champinjoner
- 1 msk olivolja
- 1 1/4 liter fiskbuljong (fond eller tärning)
- några dillstjälkar
- 1 kvist timjan
- ca 400 g laxfilé i kuber
- ca 200 g späda sockerärter, ev halverade
- 2 msk klippt dill
Gör så här
1
Ansa lök, potatis och svamp. Skiva löken fint, klyfta potatis och svamp. Fräs purjo, potatis och svamp i lite olja i en rejäl gryta. Häll buljongen i grytan, lägg i det frästa och kryddstjälkarna. Låt sjuda på svag värme under lock tills potatisen är knappt genomkokt.
2
Lägg då i fisken och låt den puttra sig fast och färdig. Strax före servering får sockerärterna bli varma i soppan. Strö på klippt dill.
3
Bjud frasigt brytbröd till.
Välj bröd som passar vid eventuell allergi.