Du behöver
- 300 g kalvlever, fryst i bit (ungnötslever är billigast)
- vitpeppar
- salt
- 8 stora salviablad (eller 1 tsk smulad torkad)
- 8 skivor (kall)rökt skinka
- smör/olja att steka i
- 1 dl torrt vitt vin
- 1/2 msk kalvfond
- 1/2 tsk kinasoja
- 4 portioner nudlar, t. ex. fjärilar
- 1 gul lök
- 2 palsternackor
- 1 stor röd paprika
- 1/2 squash (à 20 cm)
- 2 msk olja
Gör så här
1
Tina levern tills den kan skäras i riktigt tunna skivor. Vitpeppra dem, salta försiktigt för skinkan ger också sälta. Lägg ett salviablad på varje leverskiva och täck med 1-2 skinkskivor. Fäst med tandpetare.
2
Stek inte levern förrän strax före matdags, låt vila i kylen så länge. Halstra den hastigt, någon minut på varje sida, i riktigt het, lätt smörad panna. Ta upp och vispa ur stekpannan med vin, fond och soja, servera skyn bredvid.
3
Koka pastan, låt rinna av väl. Skala lök och palsternackor, tärna dem, paprikan och squashen grovt. Fräs varje sort lagom mjuk i lite olja på medelvärme. Ta upp efter hand och blanda med nudlarna, salta och svartpeppra, rör om.