Leversaltimbocca med nudelpytt

Du behöver 300 g kalvlever, fryst i bit (ungnötslever är billigast) vitpeppar salt 8 stora salviablad (eller 1 tsk smulad torkad) 8 skivor (kall)rökt skinka...


4 portioner

Du behöver

  • 300 g kalvlever, fryst i bit (ungnötslever är billigast)
  • vitpeppar
  • salt
  • 8 stora salviablad (eller 1 tsk smulad torkad)
  • 8 skivor (kall)rökt skinka
  • smör/olja att steka i
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1/2 msk kalvfond
  • 1/2 tsk kinasoja
  • 4 portioner nudlar, t. ex. fjärilar
  • 1 gul lök
  • 2 palsternackor
  • 1 stor röd paprika
  • 1/2 squash (à 20 cm)
  • 2 msk olja

Gör så här

1
Tina levern tills den kan skäras i riktigt tunna skivor. Vitpeppra dem, salta försiktigt för skinkan ger också sälta. Lägg ett salviablad på varje leverskiva och täck med 1-2 skinkskivor. Fäst med tandpetare.

2
Stek inte levern förrän strax före matdags, låt vila i kylen så länge. Halstra den hastigt, någon minut på varje sida, i riktigt het, lätt smörad panna. Ta upp och vispa ur stekpannan med vin, fond och soja, servera skyn bredvid.

3
Koka pastan, låt rinna av väl. Skala lök och palsternackor, tärna dem, paprikan och squashen grovt. Fräs varje sort lagom mjuk i lite olja på medelvärme. Ta upp efter hand och blanda med nudlarna, salta och svartpeppra, rör om.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top