Limekyckling XL

Du behöver 1 tinad stor kyckling, ca 2 kg 2 limefrukter 2 tsk gourmetsalt eller grovsalt 2 tsk krossad blandad vit- och rosépeppar 2 kvistar...


8 portioner

Du behöver

  • 1 tinad stor kyckling, ca 2 kg
  • 2 limefrukter
  • 2 tsk gourmetsalt eller grovsalt
  • 2 tsk krossad blandad vit- och rosépeppar
  • 2 kvistar späd rosmarin
  • 2 msk hackad späd rosmarin
  • 2 msk olja
  • 2 tsk kinasoja

Gör så här

1
Skölj fågeln och torka den ut- och invändigt med hushållspapper. Klyfta limefrukterna.

2
Blanda salt och peppar och gnid hälften av det inuti fågeln, lägg i limeklyftor och rosmarin och fäst ihop fågelns öppningar med tandpetare eller ruladnålar.

3
Snitta skinnet i lårvecken och längs bröstbenet. Blanda salt- och pepparröran med hackad rosmarin och peta in kryddblandningen så jämnt det går under kycklingskinnet. Fäst skinnet med tandpetare eller ruladnålar. Pensla utsidan med en blandning av olja och soja och lägg fågeln med bröstet upp på galler i långpanna.

4
Ställ in kycklingen i nedre delen av 175 grader varm ugn och låt steka. OBS! Vår förpackning anvisade 1 1/4-1 1/2 timme som stektid, men kycklingen var inte genomstekt förrän efter 2 timmar och en kvart(!). Testa genom att sticka i lårvecket – när köttsaften är färglös är kycklingen färdig. Låt fågeln stadga sig några minuter innan den skärs upp.


Kommentar:
Spara skyn i frysen, som grund till en ljuvlig sås. Skumma bort fettet efter kylning.
Gott till kycklingen är primör-couscous och honungslime-yoghurt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top