Lingongelé

Du behöver 1 l lingondricka avrunnen, osötad 9 dl strösocker (765 g ) Gör så här 1 Koka bara 1 liter saft åt gången till...


0 portioner

Du behöver

  • 1 l lingondricka avrunnen, osötad
  • 9 dl strösocker (765 g )

Gör så här

1
Koka bara 1 liter saft åt gången till gelé. Mät och häll den i en stor gryta, helst en som rymmer 10 liter. Då får du det bästa resultatet. Koka saften 3-5 minuter. Rör ner sockret lite i taget, så att det hinner lösa sig. Låt geléet koka sakta utan omrörning.

2
Gör geléprovet: Häll lite hett gelé på en riktigt kall tallrik. Dra ett streck med en sked genom massan. Om massan inte rinner ihop är geléet färdigt.

3
Ta grytan från värmen och låt den färdigkokta massan stå några minuter. Ta försiktigt bort skummet med en hålslev. Ös upp gelémassan i väl rengjorda och varma glas. Låt geléet kallna innan lock sätts på.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top