Linssoppa med heta korvar

Du behöver 1 dl linser gärna svarta 2 st potatis 1 st purjolök 1 msk olja 5 dl vatten 3 msk kalvfond 7 st pepperoni...


2 portioner

Du behöver

  • 1 dl linser gärna svarta
  • 2 st potatis
  • 1 st purjolök
  • 1 msk olja
  • 5 dl vatten
  • 3 msk kalvfond
  • 7 st pepperoni eller prinskorvar
  • 1 st timjankvist eller 1

Gör så här

Lägg linserna i blöt innan du går till jobbet på morgonen (blötläggningstid 8-10 timmar). Skala potatisen och skär den i bitar. Strimla purjolöken och fräs den lätt i oljan. Lägg i potatisen och linserna. Häll i vatten och fond. Lägg på locket, låt koka upp och låt sedan soppan sjuda cirka 20 minuter. Stek under tiden korvarna, låt dem rinna av på hushållspapper och skär dem i bitar. Servera soppan rykande varm med de heta korvarna och timjan i.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top