Lök- och kesellabröd

Du behöver 1/2 förpackning torrjäst 1 tsk salt 1 1/2 dl grovt rågmjöl 8 dl vetemjöl special 1 tsk ljus sirap 1/2 dl kesella gourmet...


20 portioner

Du behöver

  • 1/2 förpackning torrjäst
    1 tsk salt
    1 1/2 dl grovt rågmjöl
    8 dl vetemjöl special
    1 tsk ljus sirap
    1/2 dl kesella gourmet
    1 hackad gul lök, mjukstekt
    4 1/2 dl vatten

Gör så här

1
Blanda alla torra ingredienser och tillsätt därefter sirap, kesella och lök. Ljumma vattnet till 40 grader och häll i. Arbeta till en fast deg. Låt jäsa i 30 minuter. Baka ut 20 bullar. Lägg på papprad eller smord plåt och jäs ytterligare 30 minuter. Pudra över med vetemjöl och grädda i 225 grader varm ugn i 7-8 minuter.

2
Servera med olivolja, mixad med basilika, gräslök och salt.


Kommentar:
Pernilla Lundfall från Alingsås vann 1997 års upplaga av Wilhelmina-tävlingen för professionella, kvinnliga matlagare. Hennes vinnande meny bestod av liten rostbiffsstek, korngrynstimbal med mangold, pärllök och karljohansvamp, lök- och kesellabrödet, samt dessert i form av päron fyllda med vit chokladkräm, havreflarn, vaniljpudding och skogsbärssås.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top