Du behöver
- 0.5 st sats (klicka på rubriken nedan för recept)
- 1 dl kapris
- 1.5 dl gul lök (ca 50 g) spödrostad
- ägg till pensling
Gör så här
Dela degen i två lika stora delar. Kavla ut varje till en avlång degplatta. Fördela kapris och drygt 1 dl lök på degsjoken. Rulla samman dem fast till två korvar. Dela varje i 8 lika stora, avlånga bullar. Klipp ett jack i toppen. Pensla med uppvispat ägg och strö lök på toppen. Jäs bullarna utan bakduk 20-30 minuter. Grädda dem mitt i ugnen i 250 grader 10-12 minuter. Låt svalna på galler.
Vi har använt en grunddeg (klicka på rubriken nedan för recept), som snarare är lös än fast. Den påminner mycket om en pizzadeg. Gör den gärna i köksmaskin för att knåda degen väl, minst 5 minuter.