Lökbullar

Du behöver 0.5 st sats (klicka på rubriken nedan för recept) 1 dl kapris 1.5 dl gul lök (ca 50 g) spödrostad ägg till pensling...


16 portioner

Du behöver

  • 0.5 st sats (klicka på rubriken nedan för recept)
  • 1 dl kapris
  • 1.5 dl gul lök (ca 50 g) spödrostad
  • ägg till pensling

Gör så här

Dela degen i två lika stora delar. Kavla ut varje till en avlång degplatta. Fördela kapris och drygt 1 dl lök på degsjoken. Rulla samman dem fast till två korvar. Dela varje i 8 lika stora, avlånga bullar. Klipp ett jack i toppen. Pensla med uppvispat ägg och strö lök på toppen. Jäs bullarna utan bakduk 20-30 minuter. Grädda dem mitt i ugnen i 250 grader 10-12 minuter. Låt svalna på galler.


Kommentar:
Vi har använt en grunddeg (klicka på rubriken nedan för recept), som snarare är lös än fast. Den påminner mycket om en pizzadeg. Gör den gärna i köksmaskin för att knåda degen väl, minst 5 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top