Du behöver
- 4 st gnocchi (skålformad pasta)
- 4 st lövbiff
- curry
- paprikapulver
- muskotnöt mald
- grillkrydda
- aromatkrydda
- smör
- 5 dl grädde
- 1 st köttbuljongtärning
- 1 st salladshuvud
- 1 st paprika gul+röd+grön
- 1 st gul lök
Gör så här
1
Sätt på en stor kastrull med vatten och koka pastan enligt anvisningarna.
2
Lägg biffarna på en skärbräda och kavla ut dom, gärna med en tandad kavel,på båda sidor. Krydda med lite curry, ganska mycket paprikapulver, lite muskot, grillkrydda och lite aromat. Det ska vara rikligt med kryddor.
3
Stek biffarna var för sig i smör. Mellan varje biff fräser du ur pannan med lite grädde och häller över det i en kastrull. När biffarna är klara är såsen det nästan med. Smaka eventuellt av såsen med buljongtärning.
4
Strimla sallaten och lägg ett lager i botten på varje tallrik. Strimla paprikan och löken och lägg upp var färg för sig. Toppa med en lövbiff.
5
Servera såsen och pastan riktigt varm.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.