Lövbiffstoast

Du behöver 1 stor grön paprika 2-3 tomater 4 (ca 250 g) lövbiffar 2 msk (raps)olja eller smör salt, nymalen svartpeppar 4 skivor ljust råg-...


4 portioner

Du behöver

  • 1 stor grön paprika
  • 2-3 tomater
  • 4 (ca 250 g) lövbiffar
  • 2 msk (raps)olja eller smör
  • salt, nymalen svartpeppar
  • 4 skivor ljust råg- eller grahamsbröd
  • 4 msk torr, rostad lök
  • 40 g bordsmargarin
  • 4 skivor ost, cheddar, gouda eller liknande
  • bladpersilja

Gör så här

1
Halvera paprikan på längden och ta ur kärnorna. Lägg dem på en papprad plåt och ställ in dem i 200-225 grader varm ugn cirka 20 minuter. Dra av skalet. Skiva tomaterna.

2
Stek biffarna på båda sidor i olja eller smör. Ta upp dem på en tallrik. Salta och peppra.

3

4
Smöra brödskivorna med bordsmargarin. Strö på rostad lök. Lägg på 1/4-dels paprika på varje skiva och en dubbelvikt biffskiva med tomat emellan. Lägg på var sin rejäl ostskiva och ställ in smörgåsarna i 225 grader varm ugn på samma plåt och papper som till paprikorna. Grädda cirka 10 minuter tills osten smält och fått fin färg. Garnera med persilja och ytterligare rostad lök.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top