Lunchen på en pinne

Du behöver 3-4 fiskbullar 2-3 krabbpinnar 1/2 paprika ca 200 g aubergin salt svartpeppar oliver i ört- och vitlöksmarinad citron Gör så här 1 Trä...

Tillagningstid: 30 minuter
1 portion

Du behöver

  • 3-4 fiskbullar
  • 2-3 krabbpinnar
  • 1/2 paprika
  • ca 200 g aubergin
  • salt
  • svartpeppar
  • oliver i ört- och vitlöksmarinad
  • citron

Gör så här

1
Trä fiskbullar och krabbpinnar varvat med paprikabitar på en blompinne och grilla spettet runt om i cirka 10 minuter. Eller grilla bitarna var för sig och trä upp dem på pinne eller lägg dem i hög ovanpå auberginskivorna.

2
Salta och peppra auberginskivorna och grilla dem cirka 3 minuter på varje sida, lite beroende på skivornas tjocklek. Servera med oliverna och dess olja och droppa till sist citron över rätten.


Kommentar:
Krabbpinnar är gjorda på torskfisken Alaska pollack, som smaksatts med krabbarom. För den som vill går det alldeles utmärkt med räkor eller krabbitar i stället.
Auberginen eller äggplantan har lågt energivärde (100 g = 25 kcal eller 100 kJ). Plantan innehåller en mindre mängd B-vitaminer och mineralämnen.
Marinerade oliver finns som “Oliv Mix”, som är fem olika sorters oliver lagda i en ört- och vitlöksmarinad. Oliverna kan ätas som tilltugg som de är eller till exempel blandas i grytor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top