Du behöver
- 3-4 fiskbullar
- 2-3 krabbpinnar
- 1/2 paprika
- ca 200 g aubergin
- salt
- svartpeppar
- oliver i ört- och vitlöksmarinad
- citron
Gör så här
1
Trä fiskbullar och krabbpinnar varvat med paprikabitar på en blompinne och grilla spettet runt om i cirka 10 minuter. Eller grilla bitarna var för sig och trä upp dem på pinne eller lägg dem i hög ovanpå auberginskivorna.
2
Salta och peppra auberginskivorna och grilla dem cirka 3 minuter på varje sida, lite beroende på skivornas tjocklek. Servera med oliverna och dess olja och droppa till sist citron över rätten.
Krabbpinnar är gjorda på torskfisken Alaska pollack, som smaksatts med krabbarom. För den som vill går det alldeles utmärkt med räkor eller krabbitar i stället.
Auberginen eller äggplantan har lågt energivärde (100 g = 25 kcal eller 100 kJ). Plantan innehåller en mindre mängd B-vitaminer och mineralämnen.
Marinerade oliver finns som “Oliv Mix”, som är fem olika sorters oliver lagda i en ört- och vitlöksmarinad. Oliverna kan ätas som tilltugg som de är eller till exempel blandas i grytor.