Du behöver
- 2.5 dl majsmjöl (polenta)
- 2 dl vetemjöl
- 0.5 dl grahamsmjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk salt
- 1 msk brun farin
- 2 st ägg
- 1 dl gräddfil
- 1.5 dl mjölk
- 0.5 dl matolja
Gör så här
1
Sätt ugnen på 170 grader. Blanda alla torra ingredienser i en stor skål. Vispa äggen lätt och blanda dem sedan med mjölk, gräddfil och matolja. Gör en fördjupning i de torra ingredienserna och häll i äggblandningen. Rör om endast tills allt är ordentligt blandat.
2
Fördela smeten i muffinsformar och grädda sedan i 20-25 minuter i stora formar.
Alla muffins är inte söta. De här är goda att äta till en soppa eller en sallad.
Tips! Man kan variera receptet genom att tillsätta 2 dl frysta majskorn eller 2 dl riven cheddarost till smeten innan den fördelas i formarna.