Majsmuffins

Du behöver 2.5 dl majsmjöl (polenta) 2 dl vetemjöl 0.5 dl grahamsmjöl 1 tsk bakpulver 1 tsk bikarbonat 1 tsk salt 1 msk brun farin...


8 portioner

Du behöver

  • 2.5 dl majsmjöl (polenta)
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 1 msk brun farin
  • 2 st ägg
  • 1 dl gräddfil
  • 1.5 dl mjölk
  • 0.5 dl matolja

Gör så här

1
Sätt ugnen på 170 grader. Blanda alla torra ingredienser i en stor skål. Vispa äggen lätt och blanda dem sedan med mjölk, gräddfil och matolja. Gör en fördjupning i de torra ingredienserna och häll i äggblandningen. Rör om endast tills allt är ordentligt blandat.

2
Fördela smeten i muffinsformar och grädda sedan i 20-25 minuter i stora formar.


Kommentar:
Alla muffins är inte söta. De här är goda att äta till en soppa eller en sallad.
Tips! Man kan variera receptet genom att tillsätta 2 dl frysta majskorn eller 2 dl riven cheddarost till smeten innan den fördelas i formarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top