Du behöver
- 4 färska eller tinade makrillfiléer
salt
vitpeppar
4 st. trelagers fillo-ark, vardera ca 20x30cm (eller samma ytmängd smördeg, ca 500 g)
1 dl kesella
1/2 tsk salt
1 krm grovhackad svartpeppar
rivet skal av 1 citron
2 msk finhackad persilja
olja a
Gör så här
1
Snitta filéernas skinnsida så de inte blir förvridna i ugnen, salta och peppra köttytan. Lägg filéerna på ena långsideskanten av fillo-arken och bred på en blandning av kesella, salt, svartpeppar, citronskal och persilja. Vik över degen och förslut paketens kanter.
2
Pensla degen med olja och grädda alltsammans mitt i 225 grader varm ugn ca 15 minuter.
Fillodeg är Balkanområdets tusenbladsdeg, gjord av vetemjöl, vatten, salt, lite socker och olja. Degen säljs färsk eller fryst i bland annat saluhallar och välsorterade livsmedelshallar.
Gott till är tomatstuvade skärbönor.