Du behöver
- mandelpotatis ca 1,2 kg
- 0.5 dl mjölk
- 1 st äggula
- 100 g lagrad ost typ Västerbotten
- 1 tsk smör
- salt
- svartpeppar
- muskot en doft
- olja till stekning
Gör så här
1
Skala potatisen och koka drygt hälften i saltat vatten. Koka upp mjölken.
2
Purea potatisen och vispa i mjölk och ägggula. Riv osten och blanda i knappt hälften. Smaksätt med smör och kryddor.
3
Skiva övrig potatis tunt och råstek den i oljan. Bottna en ugnssäker form med hälften av den stekta potatisen. Bred moset över. Täck med resten av den råstekta potatisen. Strö över osten som är kvar.
4
Gratinera i ugn, 250 grader, tills osten blir gyllene, cirka 10 minuter.
Ett inslag i “Meny i norrländsk anda” som ingår i temafesten “Liten fest för familj och släkt”. Fler festidéer hittar du om du klickar på “Temafester” i Kökets vänstermeny.