Du behöver

  • 75 g mörk choklad
  • 75 g hasselnötter
  • 1 dl äggvitor kalla
  • 1 krm salt
  • 2.5 dl strösocker

Garnering:

87.5 g mörk choklad
guldbladsflagor (kan uteslutas)

Gör så här

1
Sätt ugnen på 125 grader. Hacka choklad och nötter grovt. Vispa äggvitorna styva med saltet. Tillsätt hälften av sockret medan du vispar och vänd ner resten försiktigt.

2
Vänd ner choklad och nötter i smeten. Klicka ut smeten till små maränger på papprade plåtar. Grädda dem i 60-90 minuter. De ska vara torra och lätta att lossa från plåten. Låt dem svalna på galler.

3
Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Ringla den över marängerna och strö över guldbladflagor. Låt chokladen stelna.


Kommentar:
Äkta guldblad finns att köpa i färgbutiker och butiker med konstnärsmaterial. Bladguld är dyrt men det går bara åt någon kvadratcentimeter till den här satsen.