Du behöver
- 75 g mörk choklad
- 75 g hasselnötter
- 1 dl äggvitor kalla
- 1 krm salt
- 2.5 dl strösocker
Garnering:
87.5 g mörk choklad
guldbladsflagor (kan uteslutas)
Gör så här
1
Sätt ugnen på 125 grader. Hacka choklad och nötter grovt. Vispa äggvitorna styva med saltet. Tillsätt hälften av sockret medan du vispar och vänd ner resten försiktigt.
2
Vänd ner choklad och nötter i smeten. Klicka ut smeten till små maränger på papprade plåtar. Grädda dem i 60-90 minuter. De ska vara torra och lätta att lossa från plåten. Låt dem svalna på galler.
3
Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Ringla den över marängerna och strö över guldbladflagor. Låt chokladen stelna.
Äkta guldblad finns att köpa i färgbutiker och butiker med konstnärsmaterial. Bladguld är dyrt men det går bara åt någon kvadratcentimeter till den här satsen.