Marängsnittar

Du behöver 100 g smör 0.5 dl strösocker 2.5 dl vetemjöl 3.5 msk hallonsylt Maräng: 2 st äggvitor 1 dl strösocker Gör så här 1...


25 portioner

Du behöver

  • 100 g smör
  • 0.5 dl strösocker
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 3.5 msk hallonsylt

Maräng:

2 st äggvitor
1 dl strösocker

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Rör samman smör och socker till en smidig kräm. Tillsätt vetemjöl och samla ihop till en deg. Forma degen till två längder cirka 25 cm långa. Lägg dem på en papprad plåt och platta till dem lite. Bred på sylt. Grädda dem i cirka 15 minuter. Låt dem svalna. Sänk värmen till 150 grader.

2
Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt socker och vispa ytterligare någon minut. Fördela marängen på längderna. Grädda i 5-10 minuter tills marängen fått lite färg. Låt dem svalna på galler. Skär dem i breda snittar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top