Marstrandskex

Du behöver 100 g smör 1 dl strösocker 1.5 dl vispgrädde 1 tsk kardemumma malen 2 tsk hjorthornssalt 2.5 dl potatismjöl 3.5 dl vetemjöl Gör...


80 portioner

Du behöver

  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 tsk kardemumma malen
  • 2 tsk hjorthornssalt
  • 2.5 dl potatismjöl
  • 3.5 dl vetemjöl

Gör så här

1
Rör smör och socker ljust och pösigt. Går bra med elvisp när smöret är mjukt. Rör ner grädden. Blanda kardemumma, hjorthornssalt, potatismjöl och nästan allt vetemjöl. Rör ner mjölblandningen i smörkrämen till en deg. Täck med plast och låt degen vila i kylskåpet till nästa dag.

2
Kavla ut degen och ta ut kakor med mått eller ett glas. Lilla hålet kan tas ut med fingerborg. Lägg på papprad plåt och grädda mitt i ugnen i 175 grader 8-10 minuter tills kakorna är guldgula.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top