Melon med bär i portvin

Du behöver 1 stor melon (galia, cantaloupe eller allra helst svensk nätmelon) eller flera små 2 liter färska hallon eller 2 paket djupfrysta, lättsockrade 1...


0 portioner

Du behöver

  • 1 stor melon (galia, cantaloupe eller allra helst svensk nätmelon) eller flera små
    2 liter färska hallon eller 2 paket djupfrysta, lättsockrade
    1 liter vinbär (svarta, vita, röda eller alla tre sorterna)
    2 dl portvin

Gör så här

1
Skär itu melonerna så fantasifullt som möjligt och ta bort kärnorna.

2
Gröp försiktigt ur melonköttet och tärna det.

3
Skölj bären om det behövs och blanda dem med tärningarna.

4
Fyll melonskalet och skeda över portvin. Ställ kallt några timmar före serveringen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top