Mexiwrappar

Du behöver 200 g fläskfilé wienerskinka eller liknande 0.5 st marinad färdigblandad orientalisk olja ris (se nedan) 2 msk crème fraîche 2 msk salsa pineapple...


4 portioner

Du behöver

  • 200 g fläskfilé wienerskinka eller liknande
  • 0.5 st marinad färdigblandad orientalisk
  • olja
  • ris (se nedan)
  • 2 msk crème fraîche
  • 2 msk salsa pineapple
  • wokgrönsaker ca 200 g tillagade
  • 1/2-1 st rödlök i tunna ringar
  • ost ca 50 g riven
  • 4 st Tortillas (gärna tomatvarianten)

Spanskt ris:

0.5 dl ris långkornigt
0.5 st lök finhackad gul
1.5 msk olja
1/2-1 st grönsaksbuljongtärning
2 tsk chiliflakes
1/2-1 krm chilipeppar
2 dl krossade tomater
vatten ev.

Gör så här

1
Gör först det spanska riset: Fräs riset och löken i oljan. Tillsätt resten av ingredienserna och koka riset. Tillagningstid, se anvisningarna på förpackningen.

2
Låt det strimlade köttet ligga i marinaden minst 30 minuter. Ta upp och stek strimlorna i cirka 5 minuter, eller tills de verkar genomstekta. Blanda crème fraîche med salsan. Lägg upp av alla ingredienserna på tortillorna. Rulla ihop.


Kommentar:
En “wrap” är en stor tunn ätbar “tallrik” (en tortilla) lastad med något gott.
Pineapple salsa är en såskonserv med tomat, ananas, lök, tomatpuré, koriander, chili m. m.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top