Mince and tatties

Du behöver 2 st lökar finhackade gula 2 msk olja 500 g köttfärs (lamm)köttfärs 2.5 dl buljong (tärning eller fond) 0.5 tsk salt 1 krm...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st lökar finhackade gula
  • 2 msk olja
  • 500 g köttfärs (lamm)köttfärs
  • 2.5 dl buljong (tärning eller fond)
  • 0.5 tsk salt 1 krm svartpeppar
  • 0.5 msk vinäger röd
  • potatismos
  • grönsaksblandning

Gör så här

1
Gör köttfärssås: Fräs löken väl i olja. Klicka ner köttfärsen. Rör och stek på svag värme 10 minuter. Häll i buljongen och koka in några minuter till en simmig sås. Smaka av med salt, peppar och vinäger.

2
Skeda upp såsen på krämigt potatismos och servera grönsaker till.


Kommentar:
Ett recept från Aberdeen i Skottland.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top