Läsar-recept

Mjuk kaka

Du behöver 2 st vatten kkp 2 st strösocker kkp 2 st russin kkp 25 g margarin 2 tsk kanel 1 tsk nejlika mald 2...


0 portioner

Du behöver

  • 2 st vatten kkp
  • 2 st strösocker kkp
  • 2 st russin kkp
  • 25 g margarin
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk nejlika mald
  • 2 st ägg
  • 2 st vetemjöl kkp
  • 2 tsk bikarbonat

Gör så här

1
Koka ihop vatten, strösocker, russin och margarin. Rör efter 5 minuter i kanel och nejlika och koka lite till. Låt allt stå till nästa dag och rör då i ägg, mjöl och bikarbonat. Häll smeten i smord och bröad form och grödda i 175 grader varm ugn i cirka 35 minuter.

2
Det blir en saftig och litet ovanlig kaka som smakar mycket!


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top