Modern ostkaka

Du behöver 1/2-1 dl sötmandel 3 st ägg 0.5 dl strösocker 0.5 dl vetemjöl 3 dl mjölk eller matlagningsgrädde 500 g keso mandelarom 1-2 droppar...


4 portioner

Du behöver

  • 1/2-1 dl sötmandel
  • 3 st ägg
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk eller matlagningsgrädde
  • 500 g keso
  • mandelarom 1-2 droppar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form (cirka 1 1/2 liter).

2
Skala och hacka mandeln grovt. Vispa ihop ägg och socker och blanda i mjöl, mjölk eller grädde. Blanda i keso och mandel och eventuellt mandelessens.

3
Häll smeten i formen och grädda ostkakan 50-60 minuter i ugnens nedre del tills den är guldgul. Servera ostkakan ljummen med sylt och vispgrädde till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top