Momo

Du behöver Deg: 8 dl vetemjöl 0.75 tsk bakpulver 3 dl vatten Fyllning: 300 g lammfärs 0.5 tsk salt 1.5 msk kallt vatten 2 msk...


35 portioner

Du behöver

Deg:

8 dl vetemjöl
0.75 tsk bakpulver
3 dl vatten

Fyllning:

300 g lammfärs
0.5 tsk salt
1.5 msk kallt vatten
2 msk purjolök finhackad
1 tsk ingefära färskriven
1.5 krm spiskummin mald

Sås:

1 st burk hela tomater (400 g)
1 tsk peppar finhackad, grön, spansk
6 st pressade vitlöksklyftor
1 msk korianderblad finhackade färska
salt
1 tsk strösocker

Gör så här

1
Deg: Blanda vetemjöl med bakpulver och arbeta in vatten till en fast deg som påminner om pastadeg. Knåda degen väl. Täck över med fuktig handduk.

2
Fyllning: Blanda fyllningen genom att röra färsen med salt och därefter blanda ner vatten, purjo, ingefära och spiskummin.

3
Kavla ut degen i två omgångar till tunna degplattor om 50 x 50 cm. Ta ut rundlar på 10 cm i diameter. Klicka en tesked av fyllningen på varje rundel. Vik ihop och knip samman skarvarna hårt med fingrarna.

4
Lägg kuddarna vartefter i en väl smord ångkastrull. Änga dem under tätt lock över kokande vatten 10 minuter. De kan även kokas 6-8 minuter i saltat vatten som ravioli.

5
Pensla dem sedan med smör eller margarin och värm under ugnsgrillen tills de får lite färg. Serveras varma med kall sås.

6
Sås: Mosa tomaterna i mixer tillsammans med spansk peppar och vitlök. Blanda ner koriander. Smaka av med salt och socker.

7
Såsen kan serveras kall. Eller rör ner 1 1/2 tsk maizena och koka upp om såsen önskas varm.

8
Rätten kan serveras med ris och grönsaker.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top