Morots- och apelsinmarmelad

Du behöver 750 g morötter 3.5 st apelsiner 5 dl vatten 8 dl strösocker 2 dl citronsaft 1 st certo pektin Gör så här Skala...


4 portioner

Du behöver

  • 750 g morötter
  • 3.5 st apelsiner
  • 5 dl vatten
  • 8 dl strösocker
  • 2 dl citronsaft
  • 1 st certo pektin

Gör så här

Skala och riv morötterna fint. Tvätta apelsinerna under varmt vatten. Skala dem med en potatisskalare så att så lite som möjligt av det vita följer med. Strimla skalet fint. Pressa ur saften. Blanda morötter, apelsinskal, saft, vatten, socker och citronsaft i en kastrull. Koka upp och skumma. Sjud utan lock i 60 minuter. Rör ner certo och låt marmeladen kallna. Förvara i kyl.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top