Morotssallad

Du behöver 1 kg morötter salt ca 1 tsk 1 dl rapsolja 1 msk ättika 0.5 dl apelsinsaft färskpressad 1 tsk apelsinskal finrivet 1 msk...


0 portioner

Du behöver

  • 1 kg morötter
  • salt ca 1 tsk
  • 1 dl rapsolja
  • 1 msk ättika
  • 0.5 dl apelsinsaft färskpressad
  • 1 tsk apelsinskal finrivet
  • 1 msk honung gärna av apelsinblom

Gör så här

1
Skala och riv morötterna grovt. Knåda in salt med hjälp av en plastpåse tills morötterna saftar sig.

2
Blanda olja, ättika, apelsinsaft och skal samt honung till en dressing. Blanda väl med morötterna. Förvara i burk med tättslutande lock några dagar.


Kommentar:
Serveras med fördel till isterband med mandelpotatismos.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top