Mozzarella in carozza

Du behöver 8 skivor formfranska av osötad typ 4 blad basilika 1 mozzarella di Bufala, ca 200 g (Äkta mozzarella gjord på buffelmjölk) 1 krm...


4 portioner

Du behöver

  • 8 skivor formfranska av osötad typ
  • 4 blad basilika
  • 1 mozzarella di Bufala, ca 200 g (Äkta mozzarella gjord på
  • buffelmjölk)
  • 1 krm svartpeppar
  • Frityrsmet:
  • 2 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • saften av 1/2 pressad citron
  • 2 krm salt
  • Tomatsås:
  • 6 stora saftiga tomater
  • 2 krm salt
  • 1 krm strösocker

Gör så här

1
Skär osten i fyra kraftiga skivor. Lägg ostskivorna mellan brödskivorna två och två. Lägg ett basilikablad på varje skiva. Peppra. Kantskär nätt och dela i trianglar.

2
Blanda frityrsmeten och doppa i skivorna. Fritera i cirka 190 grader till de är gyllene.

3
Tomatsås: Skär tomaterna i tjocka skivor. Lägg dem trångt i en mikrosäker skål. Salta och sockra. Mikra tomatskivorna i sex minuter på hög effekt (800 watt). Rör dem såsiga.

4
Trianglarna serveras nygjorda och frasiga med tomatsåsen som en läcker förrätt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top