Du behöver
- 8 skivor formfranska av osötad typ
- 4 blad basilika
- 1 mozzarella di Bufala, ca 200 g (Äkta mozzarella gjord på
- buffelmjölk)
- 1 krm svartpeppar
- Frityrsmet:
- 2 ägg
- 2 msk vetemjöl
- 1 msk mjölk
- saften av 1/2 pressad citron
- 2 krm salt
- Tomatsås:
- 6 stora saftiga tomater
- 2 krm salt
- 1 krm strösocker
Gör så här
1
Skär osten i fyra kraftiga skivor. Lägg ostskivorna mellan brödskivorna två och två. Lägg ett basilikablad på varje skiva. Peppra. Kantskär nätt och dela i trianglar.
2
Blanda frityrsmeten och doppa i skivorna. Fritera i cirka 190 grader till de är gyllene.
3
Tomatsås: Skär tomaterna i tjocka skivor. Lägg dem trångt i en mikrosäker skål. Salta och sockra. Mikra tomatskivorna i sex minuter på hög effekt (800 watt). Rör dem såsiga.
4
Trianglarna serveras nygjorda och frasiga med tomatsåsen som en läcker förrätt.