Nachoskyckling med salsa

Du behöver 4 kycklingfiléer vetemjöl 2 ägg, ihopvispade 1 påse nachoschips, krossade till smulor olja 2 bananer, skivas 1 röd lök, hackas 3 olikfärgade paprikor,...


4 portioner

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • vetemjöl
  • 2 ägg, ihopvispade
  • 1 påse nachoschips, krossade till smulor
  • olja
  • 2 bananer, skivas
  • 1 röd lök, hackas
  • 3 olikfärgade paprikor, tärnas
  • 1 knippa gräslök, skuren i centimeterlånga strån
  • 4 limefrukter, saften
  • grön tabasco, några droppar
  • 1 krm habanero (chilifrukt), fint hackad
  • salt
  • ca 1/2 dl vanlig riven ost
  • ca 1/2 dl riven grönmögelost
  • 2 tortillabröd
  • några olika sallatssorter (t. ex. rosé, lollo rosso och/ eller ruccola)

Gör så här

1
Doppa kycklingfiléerna i mjöl, ägg och chipssmulor. Fritera brösten i olja. Efterstek dem i 175 graders ugnsvärme cirka 5 minuter, eller tlls de känns helt genomstekta.

2
Blanda bananerna till banan/limesalsan med lök, paprika, gräslök, lime, tabasco,

3
habanero och salt.

4
Fördela ostsorterna över ett av tortillabröden till quesadillan. Placera det andra brödet ovanpå. Stek brödet i olja och dela det sedan i mindre bitar.

5
Lägg upp av sallatssorterna och övriga ingredienser.


Kommentar:
En rätt som serveras på restaurang Cicada i Sollentuna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top