Du behöver
- 4 kycklingfiléer
- vetemjöl
- 2 ägg, ihopvispade
- 1 påse nachoschips, krossade till smulor
- olja
- 2 bananer, skivas
- 1 röd lök, hackas
- 3 olikfärgade paprikor, tärnas
- 1 knippa gräslök, skuren i centimeterlånga strån
- 4 limefrukter, saften
- grön tabasco, några droppar
- 1 krm habanero (chilifrukt), fint hackad
- salt
- ca 1/2 dl vanlig riven ost
- ca 1/2 dl riven grönmögelost
- 2 tortillabröd
- några olika sallatssorter (t. ex. rosé, lollo rosso och/ eller ruccola)
Gör så här
1
Doppa kycklingfiléerna i mjöl, ägg och chipssmulor. Fritera brösten i olja. Efterstek dem i 175 graders ugnsvärme cirka 5 minuter, eller tlls de känns helt genomstekta.
2
Blanda bananerna till banan/limesalsan med lök, paprika, gräslök, lime, tabasco,
3
habanero och salt.
4
Fördela ostsorterna över ett av tortillabröden till quesadillan. Placera det andra brödet ovanpå. Stek brödet i olja och dela det sedan i mindre bitar.
5
Lägg upp av sallatssorterna och övriga ingredienser.
En rätt som serveras på restaurang Cicada i Sollentuna.