Nästan som gazpacho

Du behöver 1 st grönsaksjuice (500 g) 1 st passerade tomater (500 g) 3 dl buljong kall av t 1 msk olivolja 1.5 msk vin...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st grönsaksjuice (500 g)
  • 1 st passerade tomater (500 g)
  • 3 dl buljong kall av t
  • 1 msk olivolja
  • 1.5 msk vin
  • 2.5 st vitlöksklyftor finhackade
  • salt och nymald svartpeppar

Att lägga i soppan:

färskgurka i små tärningar
gul lök tunt skivad och färsk
paprika hackad gul och grön

Gör så här

Vispa ihop allt till soppan och smaka av med salt (buljongen är salt också) och peppar. Låt den gärna stå kallt någon timme. Servera gazpacho kall – och sätt fram skålar med tärnat och skivat som var och en kan ta för sig av och lägga i sin sopptallrik.


Kommentar:
Den spanska originalsoppan gazpacho är mycket omständlig att laga till. Men denna fuskvariant med burkjuice är snabbt färdig och ändå rätt nära sin förebild i smak. Rena fyndet för en het sommardag.
Servera medrostade vita brödtärningar och/eller vitt brytbröd (Är du allergiker: tänk på att välja ett bröd som är glutenfritt)

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top