Nötkaka

Du behöver 200 g hasselnötskärnor 3 st ägg 1.5 dl strösocker Gör så här 1 Börja med att med bakplåtspapper täcka bottnen i en form...


8 portioner

Du behöver

  • 200 g hasselnötskärnor
  • 3 st ägg
  • 1.5 dl strösocker

Gör så här

1
Börja med att med bakplåtspapper täcka bottnen i en form med löstagbar kant (24 cm i diameter).

2
Lägg hela pappersarket på bottnen och kläm fast ringen. Låt papperet som hamnar utanför vara kvar. Det fångar upp det som eventuellt kan läcka ur formen. Smöra botten och kanter.

3
Blanda nötter, ägg och strösocker i en matberedare med monterade knivar. Låt den arbeta tills nötkärnorna är finhackade. Saknas matberedare finhacka nötterna och blanda ner dem i en välvispad smet av ägg och socker.

4
Häll smeten i formen och grädda kakan cirka 15 minuter i 175 graders ugnsvärme.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top