Du behöver
- 100 g nougat mjuk
- 0.5 dl honung
- 200 g smör
- 3 st ägg
- 1.25 dl strösocker
- 50 g valnötter grovt hackade
- apelsin fint rivet skal av 1
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk kanel stött
- 2 tsk bakpulver
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en 1 1/2-litersform. Blanda nougat, honung och smör över vattenbad och värm sakta tills det smält. Låt det svalna.
2
Vispa ägg och socker vitt och poröst. Rör ner nötter och apelsinskal. Blanda mjöl, kanel och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen och nougatblandningen i omgångar till äggsmeten. Rör till en jämn smet och häll det i formen. Grädda kakan i 40-50 minuter. Låt den svalna.