Nougat- och honungskaka

Du behöver 100 g nougat mjuk 0.5 dl honung 200 g smör 3 st ägg 1.25 dl strösocker 50 g valnötter grovt hackade apelsin fint...


0 portioner

Du behöver

  • 100 g nougat mjuk
  • 0.5 dl honung
  • 200 g smör
  • 3 st ägg
  • 1.25 dl strösocker
  • 50 g valnötter grovt hackade
  • apelsin fint rivet skal av 1
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk kanel stött
  • 2 tsk bakpulver

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en 1 1/2-litersform. Blanda nougat, honung och smör över vattenbad och värm sakta tills det smält. Låt det svalna.

2
Vispa ägg och socker vitt och poröst. Rör ner nötter och apelsinskal. Blanda mjöl, kanel och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen och nougatblandningen i omgångar till äggsmeten. Rör till en jämn smet och häll det i formen. Grädda kakan i 40-50 minuter. Låt den svalna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top