Örtmarinerad lax

Du behöver 600 g laxfilé färsk 2 dl persilja dill, basilika, salvia, timjan, körvel m 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 1.5 msk smör 50...


4 portioner

Du behöver

  • 600 g laxfilé färsk
  • 2 dl persilja dill, basilika, salvia, timjan, körvel m
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1.5 msk smör
  • 50 g pinjenötter
  • citron

Gör så här

1
Skär laxen i fyra bitar och lägg dem med skinnsidan ner i en lätt inoljad, ugnssäker form. Finklipp allt det gröna. Salta och peppra laxen och täck skivorna med kryddgrönt. Låt stå och marinera i kylen minst 1 timme.

2
Fördela smöret i klickar över laxen och strö över pinjenötterna. Stek den i 225 grader varm ugn i 15-20 minuter, beroende på tjockleken.


Kommentar:
Serveras med citronklyfta, örtbakad färskpotatis och getostgratinerade tomater.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top