Örtsås till strömming

Du behöver Örtsås: 1 dl olivolja 1 näve släta persiljeblad utan stjälkar 1 klyfta vitlök 1/4 tsk grovt salt 1 krm nymalen vitpeppar 1/2 dl...


4 portioner

Du behöver

  • Örtsås:
  • 1 dl olivolja
  • 1 näve släta persiljeblad utan stjälkar
  • 1 klyfta vitlök
  • 1/4 tsk grovt salt
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  • 1/2 dl skållad och skalad sötmandel
  • Fylld paprika:
  • 4 orange paprikor
  • 200 g färska champinjoner
  • 1 msk smör
  • 2 dl kokt kallt ris ( =1 dl okokt)
  • ca 50 g riven ost med rejäl smak

Gör så här

1
Mixa alla ingredienser till såsen så finfördelat som möjligt. Låt stå i rumstemperatur till serveringsdags.

2
Tvätta paprikorna, skär av dem en hatt och peta noga bort kärnhusen. Ansa svampen, grovskiva och fräs den i smöret.

3
Blanda svampen med ris och ost, fyll paprikorna och lägg på hattarna. Ställ i kastrull med en bottenskyla vatten och ånga under lock tills paprikan är nätt och jämnt mjuk och riset varmt, 5-8 minuter.

4
Servera paprika och örtsås till ströbrödsvända strömmingsfiléer, stekta i smör.


Kommentar:
Välj ströbröd till strömmingsfiléerna som passar vid eventuell allergi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top