Du behöver
- Örtsås:
- 1 dl olivolja
- 1 näve släta persiljeblad utan stjälkar
- 1 klyfta vitlök
- 1/4 tsk grovt salt
- 1 krm nymalen vitpeppar
- 1/2 dl skållad och skalad sötmandel
- Fylld paprika:
- 4 orange paprikor
- 200 g färska champinjoner
- 1 msk smör
- 2 dl kokt kallt ris ( =1 dl okokt)
- ca 50 g riven ost med rejäl smak
Gör så här
1
Mixa alla ingredienser till såsen så finfördelat som möjligt. Låt stå i rumstemperatur till serveringsdags.
2
Tvätta paprikorna, skär av dem en hatt och peta noga bort kärnhusen. Ansa svampen, grovskiva och fräs den i smöret.
3
Blanda svampen med ris och ost, fyll paprikorna och lägg på hattarna. Ställ i kastrull med en bottenskyla vatten och ånga under lock tills paprikan är nätt och jämnt mjuk och riset varmt, 5-8 minuter.
4
Servera paprika och örtsås till ströbrödsvända strömmingsfiléer, stekta i smör.
Välj ströbröd till strömmingsfiléerna som passar vid eventuell allergi.