Ostbakelser eller osttårta

Du behöver Bottnar: 125 g smör 2.5 dl vetemjöl 2 krm torrjäst 2 krm salt 1 tsk strösocker 1 msk vatten 0.5 dl vispgrädde Ostkräm:...


6 portioner

Du behöver

Bottnar:

125 g smör
2.5 dl vetemjöl
2 krm torrjäst
2 krm salt
1 tsk strösocker
1 msk vatten
0.5 dl vispgrädde

Ostkräm:

125 g grönmögelost riven.
1 dl vispgrädde
1 dl matlagningsyoghurt

Fyllning:

1.5 st päron mogna
1 st paprika gärna röd
0.5 dl mandel som hackas grovt

Dekoration:

grönmögelostkräm
svarta oliver
kiwifrukt
paprika gul eller röd
persilja
mandel hackad

Gör så här

1
Arbeta samman alla ingredienserna till degen för hand, eller i matberedare. Ta lite extra av mjölet om så behövs.

2
Bakelser: Ta med mått (8 cm i diameter) ut 12 rundlar.

3
Blanda osten med den vispade grädden och yoghurten. Bred ostkräm på 8 utav plattorna.

4
Fördela päronet som skalats och skurits i små skivor och paprikan som strimlats. Bred lite ostkräm ovanpå och strö på mandeln.

5
Trava tre rundlar ovanpå varandra. Garnera ovansidan.

6
Tårta: Dela och tryck ut degen till två rundlar (25 cm i diameter) direkt på bakplåtspapper.

7
Grädda genast cirka 10 minuter i 200 graders ugnsvärme. Låt svalna.

8
Bred på av ostkrämen på den ena bottnen och fördela mandeln, päronet och paprikan. Lägg på den andra bottnen. Dekorera.


Kommentar:
Bakelserna, eller tårtan, håller sig frasiga och fina och hållbarheten beror på gräddens slutdatum. En bit över? Det går utmärkt att frysa den. Byt bara eventuellt ut dekorationen. Önskas tårta eller bakelser för flera – dubbla i så fall receptet. Enklast tänkbara är att ställa fram pajskalen som kex och bjuda ostkräm, frukt och grönsaker till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top