Du behöver
Bottnar:
125 g smör
2.5 dl vetemjöl
2 krm torrjäst
2 krm salt
1 tsk strösocker
1 msk vatten
0.5 dl vispgrädde
Ostkräm:
125 g grönmögelost riven.
1 dl vispgrädde
1 dl matlagningsyoghurt
Fyllning:
1.5 st päron mogna
1 st paprika gärna röd
0.5 dl mandel som hackas grovt
Dekoration:
grönmögelostkräm
svarta oliver
kiwifrukt
paprika gul eller röd
persilja
mandel hackad
Bakelserna, eller tårtan, håller sig frasiga och fina och hållbarheten beror på gräddens slutdatum. En bit över? Det går utmärkt att frysa den. Byt bara eventuellt ut dekorationen. Önskas tårta eller bakelser för flera – dubbla i så fall receptet. Enklast tänkbara är att ställa fram pajskalen som kex och bjuda ostkräm, frukt och grönsaker till.