Östersjösoppa

Du behöver 2 st gula lökar 1 msk olja 500 g krossade tomater 5 dl vatten fiskbuljongtärning 200 g torskfilé 200 g lax salt ca...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st gula lökar
  • 1 msk olja
  • 500 g krossade tomater
  • 5 dl vatten
  • fiskbuljongtärning
  • 200 g torskfilé
  • 200 g lax
  • salt ca 1 tsk
  • oregano ca 1 tsk + timjan
  • 200 g skalade räkor
  • 1 st burk musslor

Till servering:

aioli
hackad persilja

Gör så här

1
Skala och skiva löken. Fräs den lätt i oljan utan att den tar färg.

2
Tillsätt tomater, vatten och eventuellt buljongtärning.

3
Skär fisksorterna i stora tärningar och lägg i dem.

4
Krydda och låt soppan sjuda försiktigt i 8-10 minuter. Lägg i räkor och musslor. Ta bort kastrullen från plattan.

5
Blanda majonnäs, crème fraîche och vitlök. Servera soppan med en klick aioli och persilja i.


Kommentar:
Gotlandsstickor är gott till.
Med det här receptet vann fyra tjejer från Visby en tävling på temat “europeisk maträtt med lokala råvaror”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top