Ostfylld paprika

Du behöver 3 st paprikor i olika färger 100 g fårost 1 dl matlagningsyoghurt 1 st vitlöksklyfta svartpeppar Garnering: persilja svarta oliver Gör så här...


4 portioner

Du behöver

  • 3 st paprikor i olika färger
  • 100 g fårost
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1 st vitlöksklyfta
  • svartpeppar

Garnering:

persilja
svarta oliver

Gör så här

1
Skölj paprikorna. Lägg dem på galler, direkt under grillelementen. Sätt ugnen på 250 grader och grill. Vänd paprikorna allteftersom de får svarta, brända blåsor. När de är grillade runtom lägger du dem i iskallt vatten några minuter.

2
Dra av skinnet. Dela paprikorna i fyra bitar, peta bort kärnor och stjälkfäste.

3
Mosa ihop fårost och matlagningsyoghurt. Pressa i vitlöksklyftan. Smaka av med peppar.

4
Lägg en klick fårost på varje paprikastrimla. Rulla ihop.

5
Servera paprikan med några kvistar bladpersilja och svarta, goda oliver och gott bröd.

6
Tips! Receptet går utmärkt att öka på. På ett buffébord kan du servera paprikan strimlad på ett fat och fåroströran vid sidan om.


Kommentar:
Grillad, skalad paprika smakar mycket mer än ugnsstekt och är inte alls svårt men lite pyssligt att göra.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top