Ostig bladspenatsås till pasta

Du behöver 2 1/2 dl grönsaksbuljong 1 pkt (250 g) lätt tinad bladspenat 200 g bredbar, mager smältost (ca 10 procent fett) 1 msk vetemjöl...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 1/2 dl grönsaksbuljong
    1 pkt (250 g) lätt tinad bladspenat
    200 g bredbar, mager smältost (ca 10 procent fett)
    1 msk vetemjöl
    1/2 dl mjölk
    2 krm svartpeppar
    lite riven muskot
    (salt)
    ca 100 g rökt skinka

Gör så här

1
Sätt först pasta för fyra på kokning. Koka upp buljongen. Hacka spenaten grovt och för över den i buljongen. Tillsätt och rör ut smältosten i blandningen. Rör ut mjölet slätt i mjölken och häll i såsen.

2
Koka upp och sjud några minuter. Smaka av med peppar och försiktigt med muskot. Kanske behövs också lite salt, men både buljong och ost har sälta.

3
Skär skinkan i tärningar eller strimlor.

4
Servera den nykokta pastan med spenatostsåsen och skinkan att strö över.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top