Läsar-recept

Paprika á la Malta

Du behöver 8.5 st tomater eller 2 burkar krossade tomater 6 st paprikor i valfri färg 4 st vitlök klyftor finhackad 3 msk kapris oliver...


2 portioner

Du behöver

  • 8.5 st tomater eller 2 burkar krossade tomater
  • 6 st paprikor i valfri färg
  • 4 st vitlök klyftor finhackad
  • 3 msk kapris
  • oliver cirka 30 gröna

Gör så här

1
Skär tomaterna i mindre bitar, alternativt häll 2 burkar krossade tomater i en kastrull. Kärna ur paprikorna och dela i vardera 8 bitar. Värm tomatröran och lägg i vitlöken, kaprisen, oliverna och de delade paprikorna. Låt röran puttra cirka 30 minuter.

2
Servera varmt eller med vitt bröd som doppas i den mustiga såsen. Perfekt som förrätt eller lunch i alla sommarväder. Kan även ätas till pasta.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.
Välj bröd eller pasta som passar vid eventuell allergi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top