Du behöver
- 2 msk smör (eller margarin)
- 400 g nötfärs
- 1/2 tsk salt
- 1 krm malen vitpeppar
- 1 burk (400 g) krossade tomater
- 1-2 klyftor vitlök
- 1/2 dl tomatpuré
- 1 msk strösocker
- 2-4 paprikor
Gör så här
1
Bryn smöret ljusbrunt i stekpannan på ganska hög spisvärme.
2
Nyp ner små klumpar färs, som pyttiga köttbullar, i fettet och låt dem bli bruna, vänd med sked. Färsen fyller pannan cirka tre gånger innan allt är brynt. Salta och peppra.
3
Häll tomatkrosset i kastrull, pressa i vitlöken och lägg färsen i kastrullen efterhand. Rör i tomatpuré och socker. Smaka och rör i mera salt och peppar om det behövs.
4
Dela paprikorna mitt av och ta bort alla kärnor och det gröna fästet. Servera färssås i råa paprikahalvor till kokt spagetti.