Paprikabåtar med färs

Du behöver 2 msk smör (eller margarin) 400 g nötfärs 1/2 tsk salt 1 krm malen vitpeppar 1 burk (400 g) krossade tomater 1-2 klyftor...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 msk smör (eller margarin)
  • 400 g nötfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 1 burk (400 g) krossade tomater
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1 msk strösocker
  • 2-4 paprikor

Gör så här

1
Bryn smöret ljusbrunt i stekpannan på ganska hög spisvärme.

2
Nyp ner små klumpar färs, som pyttiga köttbullar, i fettet och låt dem bli bruna, vänd med sked. Färsen fyller pannan cirka tre gånger innan allt är brynt. Salta och peppra.

3
Häll tomatkrosset i kastrull, pressa i vitlöken och lägg färsen i kastrullen efterhand. Rör i tomatpuré och socker. Smaka och rör i mera salt och peppar om det behövs.

4
Dela paprikorna mitt av och ta bort alla kärnor och det gröna fästet. Servera färssås i råa paprikahalvor till kokt spagetti.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top