Du behöver
- 2 gula lökar
- 1/2 dl olivolja
- 6-7 stora gula paprikor
- 1 1/2 dl torrt vitt vin
- 2 tärningar grönsaksbuljong
- 1 liter vatten
- 2 vitlöksklyftor
- 1/2 kruka färsk basilika
- 1 dl vispgrädde
- salt, peppar
Gör så här
1
Skala och finhacka löken. Fräs den glansig och mjuk i en rymlig kastrull. Skölj, kärna ur och skär paprikan i små bitar. Låt paprikan fräsa med löken i 4-5 minuter.
2
Tillsätt vin, vatten, buljongtärningar samt finhackad vitlök och finskuren basilika.
3
Låt allt koka i cirka 10 minuter.
4
Mixa soppan i matberedare. Häll tillbaka den i kastrullen, tillsätt vispgrädden och koka upp igen. Smaka av med salt och peppar.