Paprikasoppa

Du behöver 2 gula lökar 1/2 dl olivolja 6-7 stora gula paprikor 1 1/2 dl torrt vitt vin 2 tärningar grönsaksbuljong 1 liter vatten 2...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 gula lökar
  • 1/2 dl olivolja
  • 6-7 stora gula paprikor
  • 1 1/2 dl torrt vitt vin
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 1 liter vatten
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 kruka färsk basilika
  • 1 dl vispgrädde
  • salt, peppar

Gör så här

1
Skala och finhacka löken. Fräs den glansig och mjuk i en rymlig kastrull. Skölj, kärna ur och skär paprikan i små bitar. Låt paprikan fräsa med löken i 4-5 minuter.

2
Tillsätt vin, vatten, buljongtärningar samt finhackad vitlök och finskuren basilika.

3
Låt allt koka i cirka 10 minuter.

4
Mixa soppan i matberedare. Häll tillbaka den i kastrullen, tillsätt vispgrädden och koka upp igen. Smaka av med salt och peppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top