Parfait med jordgubbsratatouille

Du behöver Parfait: 12 st basilika blad 1 dl matlagningsyoghurt äggulor 2 msk honung 1 dl strösocker 1.5 dl vispgrädde Jordgubbsratatouille: 250 g jordgubbar 0.5...


6 portioner

Du behöver

Parfait:

12 st basilika blad
1 dl matlagningsyoghurt
äggulor
2 msk honung
1 dl strösocker
1.5 dl vispgrädde

Jordgubbsratatouille:

250 g jordgubbar
0.5 dl strösocker
0.5 dl basilikablad

Gör så här

1
Mixa basilikan, tillsätt yoghurten och mixa till en slät och grön kräm. Vispa äggulor, honung och socker i en bunke i vattenbad tills sockret smälter.

2
Ta bunken ur det varma vattnet och fortsätt vispa tills det svalnar. Vispa grädden till lätt skum. Vänd sedan ihop alla ingredienser. Fördela i små mousseformar eller kaffekoppar och frys minst 2-3 timmar.

3
Skölj, snoppa och torka jordgubbarna. Skär dem i tärningar eller klyftor och blanda med socker och den hackade basilikan. Låt allt dra i kylen 1/2-1 timme.

4
Tippa upp parfaiten mitt på en rymlig tallrik. Lägg jordgubbsratatouillen runt om och garnera med basilikablad.

5
Det går bra att fylla på av det vita vinet även till desserten för den som önskar.


Kommentar:
Jesper Aspegren, känd från TV:s “Aspegren mitt i maten” och “Antikrundan”, vill bjuda på basilikaparfait till Mors dag. Se Icakuriren 21/97. Före parfaiten passar en ljummen kycklingsallad utmärkt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top