Parmesanpinnar

Du behöver 50 g jäst 2 tsk salt 5 dl Ljummet vatten 1 msk olja 13.5 dl vetemjöl Fyllning: 100 g pinjenötter eller valnötter 200...


40 portioner

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 5 dl Ljummet vatten
  • 1 msk olja
  • 13.5 dl vetemjöl

Fyllning:

100 g pinjenötter eller valnötter
200 g Parmesan färsk
2.5 msk gourmetsalt

Pensling:

ägg uppvispat

Gör så här

1
Smula sönder jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör tills jästen löst sig. Rör ner salt, olja och det mesta av mjölet. Knåda till en smidig deg och låt jäsa i 40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.

2
Dela degen i två delar. Kavla ut varje del, på lätt mjölat bakbord, till en rektangulär platta. Pensla plattorna med uppvispat ägg. Hacka nötterna och riv parmesanen fint. Strö på nötter, parmesan och gourmetsalt. Vik ihop degplattan på mitten. Sporra eller skär den i cirka 1 cm breda remsor. Vrid ändarna åt var sitt håll och dra försiktigt i degen så att den blir längre. Rulla remsorna i parmesanost. Lägg dem på papprade plåtar. Låt dem jäsa i 10 minuter. Grädda dem i 10-15 minuter.


Kommentar:
Samla några parmesanpinnar i en bunt och vira ett band av papper runtom. Bind ihop med ett snöre. Stick in en kvist färsk oregano eller timjan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top